Vårt framtidshopp Linn

Intervju med Linn Forsmark och hennes tränare Roger Sundin

Linn och Roger FotorSom ni kanske känner till har vi  i Fullerö GK ett riktigt framtidslöfte i 17-åriga Linn Forsmark. Hon har sin golf som hobby förutom att även träffa kompisar utanför golfen, går andra året på Ekonomilinjen på Carlforska gymnasiet och tar studenten 2018.

Linn började spela golf i 10-årsåldern och har hela tiden varit Fullerö GK trogen. Fram till 15-års ålder var det mest kompisgolf med några tjejkompisar som dock mer eller mindre droppat av under tiden. Men Linn har fortsatt och verkligen utvecklats under dessa år.

2015 hade Linn hcp 11,7 och då började det gå vidare med Västmanlandsseriespel och golfläger. Vår nuvarande Pro Roger Sundin träffade Linn vid en tävling med Länslaget och då fann de varandra och det samarbetet har fortsatt här hos oss på Fullerö GK.
Säsongen 2016 började med vinterträning och TPI (test process improvement) som testar rörlighet, styrka och smidighet. Linn fick även ett träningsprogram av Roger.

Hon började säsongen med hcp 5,6 och genom bra tävlingar i Vadstena, Örbyhus, Enköping och Rikskval har Linn numera hcp runt 4. Tävlingar som återstår är en Rikstävling som baseras på rankingpoäng  för deltagande samt Länslagsmatch mot Dalarna, Uppland och Stockholm. Linn vann även vårt eget KM där hon slog banrekordför damer med imponerande 71 slag brutto.

Linn pa mattan FotorLinn tränar måndag, onsdag och torsdag varje vecka tillsammans med Roger och försöker spela minst en träningsrunda på banan varje vecka förutom tävlingar. Framför allt tränar Linn ca 4 timmar närspel i veckan och som vi alla vet är det där man kan spara slag. Även fys-träning ingår i programmet vilket blir mer och mer viktigt inom elitgolfen.

Under säsongen 2017 kommer Linn att satsa på Skandia Rikstävlingar och målet är topp 100 i Sverige för spelare upp till 21 år. Idag är Linn rankad på plats 170 bland alla damer i Sverige och målet är under 2,0 i hcp med en snittscore på 69-76 brutto per runda. Det är viktigt att Linn får chansen att deltaga i träningsläger på försäsongen samt förbättra närspelet inom 100 meter från green samt öka längden på utslagen från tee som idag snittar på ca 200 meter. Mental och fysisk styrka ingår även i 2017 års träningsprogram.

Linn har även framtidsvisioner som att nå Nordea Tour inom tre år, LET (Ladies European Tour) inom fem år och sen finns bara LPGA (USA-touren) kvar. Och om en tjej från Torshälla (Anna Nordkvist) har klarat detta finns ingen anledning att inte Linn ska klara detta mål, för talangen finns där. College i USA är också en önskan efter studenten. Roger kommer att vara Linns "hemmatränare"  och alltid finnas till hands men för att nå målen behövs nog även andra tränare i framtiden men det ska ju stämma på alla nivåer så det gäller att finna en tränare som passar.

Linns golfbag består av driver och spoon Cobra LTD, två hybridklubbor Cobra F6 med 19° och 23°, järnklubbor 6-9, pitching wedge Cobra Forged Tec samt tre Cobra wedgar 50°, 54° och 58° och en Scotty Cameron putter. Hon spelar på bollen Titleist Pro V1 som helst ska ha nummer 3!

Vi från klubben och styrelsen önskar Linn all lycka och välgång både privat och med golfen och vi följer Linn med stort intresse.

Åke Westman
Fullerö GK den 25 augusti 2016