Aktuellt från Junior- och elitkommittén

Juniorelit-tävling

Ängsö vann dubbelt på Fullerö GK

I fantastiskt väder på en trots den svåra våren mycket bra bana avgjordes första omgången av Teen Tour Future på Fullerö GK19 maj. Det slutade med en dubbelseger för Ängsö GK.

Teen Tour Future är Svenska golfförbundets tävling för elitjuniorer över en dag med två rundor. 24 flickor och 54 pojkar från Mälardalen, Värmland och norrut upp till Umeå fanns på plats.

Ängsö GK, som jobbar hårt med sin ungdoms- och juniorverksamhet, var starkt representerat och hade hela åtta spelare med i startfältet. Förutom bredden fanns uppenbarligen även toppen denna dag – två av Ängsös spelare blev nämligen också vinnare. Pojkklassen vanns av Tim Jacobsson på 145 slag (74-71), två slag närmast före Gävlegolfaren Isak Gnosspelius. Flickklassen tog Jacobssons klubbkompis Amanda Hamrin hem. Segerscoren för Ängsöspelaren landade på 152 slag (79-73), hela tio slag före närmaste konkurrent Alicia Roth från Upsala GK med 162 slag.

Arrangörsklubben Fullerö GK fick idel beröm för arrangemanget av Svenska golfförbundets representant på plats samt spelare, lagledare och föräldrar.

– Det var många funktionärer på plats som hjälpte till som golfvärdar, starters, forecaddies, scoreboard med mera. Banan var också i mycket gott skick trots en svår vår som har varit jobbig för banarbetarna, men de hade lyckats alldeles utmärkt med förberedelserna. Stort tack till alla som hjälpte till, hälsar en mycket nöjd Åke Westman, tävlingsledare från Fullerö GK.

Angso flickor pa FuGKAngso pojkar pa FuGKÄngsös Amanda Hamrin (i mitten) vann flickklassen i stor stil när SGF Teen Tour Future avgjordes på Fullerö GK...
… och klubbkompisen Tim Jacobsson (i mitten) vann pojkklassen. Foto: Fullerö GK

Juniorelit-tävling, uppdaterad: 2018-05-24 10:52:03

JeK – planer 2018

Juniorträningen våren 2018

Tisdag 24/4 startar vi upp årets juniorträningar igen.
Vi tränar som vanligt tisdagar och torsdagar 17.30-19.00, och Elitjuniorerna kör måndagar och onsdagar enligt tid med Roger.

Vi håller som bäst på att inreda vår juniorstuga, så samlingarna sker där vid varje tillfälle.

Inne i Juniorstugan kommer det sitta schema för de olika träningsdagarna, och nyckel till stugan kommer finnas i receptionen.
All träningsutrustning flyttas till förrådet/verkstaden vid ranchen där vi tar ut det som behövs för varje tillfälle.

Det kommer vara tre träningsgrupper som vi delar in vid första tillfället. Meningen är att alla ska få den hjälp man behöver, och sedan flytta upp vartefter man utvecklar sin golf.

Det kommer lite nya medlemmar i år också, och dessa startar veckan efter på torsdagen den 3/5 17.30. På detta vis hinner vi starta upp med befintliga juniorer och ledare på ett bra sätt.

Varmt välkomna till säsongen 2018 på Fullerö GK.

Roger och Patrik

Juniorträning vårsäsong 2018

-            Start 24 april kl. 17.30 – 19.00 tisdagar och torsdagar.
 •   Tisdagar kommer vi öva på träningsområdet, olika övningar enligt schema
   Torsdagar kommer gruppen att vara på banorna och spela. Spel/teori.
•   Grupperna delas upp i grön, gul och röd beroende på färdigheter.
   Träningarna avslutas för sommaruppehåll 19 juni.

•   Elitjuniorerna tränar med PRO Roger Sundin måndagar och onsdagar enligt överenskommelse.

Juniorträning höstsäsong 2018

-          •   Start 15 augusti med samma tider som under våren.

-          •   Samma upplägg på träning enligt schema som under våren.

-          •   Nya gruppindelningar görs utifrån vårens träningar. Ansvarig – Roger Sundin.

-          •   Träningarna avslutas med mörkergolf 2 oktober.

Golfskolan 2018

-          •   Max 35 elever.

-          •   Medlemmar får förtur till anmälning som sker till den sista februari. Mail kommer.

-          •   1000 kr/person.

-          •   Mer info kommer närmare sommaren.

Övrigt

-          •   Vår önskan är att alla som går i juniorträningen också ska vara medlemmar i FuGK från 2018.

-         •   Utbildning av föräldrar sker under mars och april i Arbogas studio. 2x4 timmar.

-         •   Golfläger kommer att anordnas på våra vänklubbar Arboga och Torshälla, och även tävlingar.

-         •   Juniorstugan görs iordning med mys och scheman. Nyckel i reception.

JeK – planer 2018, uppdaterad: 2018-04-21 11:09:18