Juniorelit-tävling

Ängsö vann dubbelt på Fullerö GK

I fantastiskt väder på en trots den svåra våren mycket bra bana avgjordes första omgången av Teen Tour Future på Fullerö GK19 maj. Det slutade med en dubbelseger för Ängsö GK.

Teen Tour Future är Svenska golfförbundets tävling för elitjuniorer över en dag med två rundor. 24 flickor och 54 pojkar från Mälardalen, Värmland och norrut upp till Umeå fanns på plats.

Ängsö GK, som jobbar hårt med sin ungdoms- och juniorverksamhet, var starkt representerat och hade hela åtta spelare med i startfältet. Förutom bredden fanns uppenbarligen även toppen denna dag – två av Ängsös spelare blev nämligen också vinnare. Pojkklassen vanns av Tim Jacobsson på 145 slag (74-71), två slag närmast före Gävlegolfaren Isak Gnosspelius. Flickklassen tog Jacobssons klubbkompis Amanda Hamrin hem. Segerscoren för Ängsöspelaren landade på 152 slag (79-73), hela tio slag före närmaste konkurrent Alicia Roth från Upsala GK med 162 slag.

Arrangörsklubben Fullerö GK fick idel beröm för arrangemanget av Svenska golfförbundets representant på plats samt spelare, lagledare och föräldrar.

– Det var många funktionärer på plats som hjälpte till som golfvärdar, starters, forecaddies, scoreboard med mera. Banan var också i mycket gott skick trots en svår vår som har varit jobbig för banarbetarna, men de hade lyckats alldeles utmärkt med förberedelserna. Stort tack till alla som hjälpte till, hälsar en mycket nöjd Åke Westman, tävlingsledare från Fullerö GK.

Angso flickor pa FuGKAngso pojkar pa FuGKÄngsös Amanda Hamrin (i mitten) vann flickklassen i stor stil när SGF Teen Tour Future avgjordes på Fullerö GK...
… och klubbkompisen Tim Jacobsson (i mitten) vann pojkklassen. Foto: Fullerö GK

Juniorelit-tävling, uppdaterad: 2018-05-24 10:52:03