Summering av allt spel
i Västmanlandsserierna

VGDF serier 1986 - 2020 2015Länets alla serier är ju avslutade för 2015 och resultaten har presenterats  i dagarna på VGDF-webben. En mycket trevlig läsning för oss medlemmar i Fullerö GK. Därför presenteras den också här i ett sammandrag.

Ytterst glädjande att se att vår klubb deltagit i samtliga av VGDF arrangerade klasser! Det tyder på både bredd och tävlingslust hos många av vår klubbs medlemmar. Såväl bland damer som herrar!

Bland damerna i klasserna D, D35 och D60 och bland herrarna H30 och H45, där tävlades det bland 41 olika klubblag, 21 damlag och 20 herrlag.

Resultaten träder kanske inte fram i de allra främsta leden, men alla vet, ”att vara med och delta” det är den stora uppgiften. Att komma bland topp 3 är ju ingen dålig insats, det gjorde Våra Damer” och får därför ett stort grattis efter sina väl spelade sex ronder. D60 får glädjas stort åt sin rondseger bland 10 lag i ett bortaspel på Arboga GK.

Att vi skulle kunna hävda oss i de yngsta” herrklasserna, det antogs nog bli tungt. Skulle vi därför ha gett oss? Nej, den tanken blev inget val!

Nästa år, 2016, blir målet säkert att nå en lägre sammanlagd platssiffra; 15, för D, D35 och D60 i år och för H30+ och H45 var den 14.

I de ”tyngsta” herrklasserna, H55, H65 och H75 hävdar sig klubbens golfare presentabelt bra. Två 3:e-placeringar i klasserna, H65 och H75. Inom H55 klassen har ju nästan alla ett ”annat arbete” att tänka på och det tar ju stor kraft, en 7:e plats räckte det till för den ”andra arbetsinsatsen”! H75 spurtar alltid bra i slutet av en säsong, var i år med om rondsegrar i de två senaste tävlingarna. Kanske en tidigare spurt nästa år, vem vet?

Ett mål bör alla klasser ha! Vi sänker då för nästa år och för ”de tyngsta” platssiffran från 13 till ännu lägre! Varför inte då 3 bronsplaceringar, det ger då 9.

Se även historiska VGDF-placeringar sedan 1986 i dokumentet ovan.
/ HansA

Summering 2015, uppdaterad: 2015-10-01 15:35:25